Ulovlige Facebook konkurrencer

Forældet information, se det nyere bloginlæg for opdateret information

Facebook konkurrencer er populære som aldrig før - vi ser dem overalt på Facebook. Og det er ikke uden grund, at Facebook konkurrencerne er så populære - de er med til at skabe omtale, engagement og likes - det kan vi jo godt lide. Men, men, men... der er ikke uden faldgruber, at afholde konkurrencer på Facebook. Det er også grunden til, at vi ønsker, at informere dig. Så du er klædt på til, at komme igang med din Facebook konkurrence!

Lad os starte med det simple og mest oplagte:

Facebooks egne regler for afholdelse af konkurrencer.
Simpelt: Det er ikke tilladt.

Nu tænker du: “Jamen, jeg ser jo dagligt konkurrencer på facebook!?!”
Ja, det gør du uden tvivl - og der er to muligheder: 

  1. Konkurrencen er “ulovlig” i Facebooks øjne.
  2. Konkurrencen afholdes teknisk set ikke på Facebook

Grunden til, at Facebook ikke tillader konkurrencer på deres egen platform, er med største sandsynlighed, at holde afstand til alverdens lovgivning. Nu er Facebook ikke ansvarlig for, at overtræde et tilfældigt lands lovgivning og ende i en stor erstatningssag.

Løsningen er, at lave en app på Facebook, der indeholder konkurrencen. Så kører konkurrencen faktisk på en anden server end Facebook og alt er i skønneste orden. Næsten...
For du må ikke kontakte vinderen via Facebook, det skal foregå via telefon, email, snailmail, brevdue eller hvad du ellers foretrækker - men det er ikke helt skidt, for så samler vi bare emails til dit nyhedsbrev - og så er alle glade igen.

Skatteregler

Informationen er flyttet til det seneste indlæg, der indeholder nye og opdaterede informationer om konkurrencereglerne på Facebook.

Husk du er altid velkommen til, at kontakte os.

 Gå tilbage