TYPOlight skifter navn til Contao

Betydning af navnet Contao

Ordet Contao har faktisk en mening og er ikke et rent fantasinavn. Det vietnamesiske ord "tao" betyder "at danne", "at skabe", "at forme". Udtrykket "con tao" betyder "skæbne", "skaberen". "Con" i Contao kan også tolkes som en forkortelse af det engelske ord "Content", så navnet er ideelt til et system, der skaber indholdet.

Årsagerne til navneændring

Allerede første gang TYPOlight var omtalt i pressen blev det fejlagtigt benævnt som "lillebror" af et eksisterende CMS-system. Det kræver stadig en stor indsats for at rette op på denne misforståelse. Ikke desto mindre, har man valgt at fastholde navnet TYPOlight i flere år.

En noget anden årsag har dog nu ført til denne beslutning: "light" i TYPOlight er i stigende grad fortolket som en "skrabet version", "low-performance" og et "CMS-system for begyndere". Nogle anmeldere skrev endda "egnet op til et maksimum på 20 sider", hvilket naturligvis ikke har noget at gøre med de faktiske omstændigheder.

TYPOlight er et moderne, omfattende og kraftfuldt CMS-system, der er velegnet til både små og store hjemmesider. Der er absolut ingen grund til, at systemet ikke bør anvendes i erhvervslivet, som flere virksomheder allerede har gjort med stor succes.

For endeligt at slippe af med denne fordom, og selvfølgelig for at tage højde for den hurtige udvikling og voksende professionalisering i de seneste år, vil projektet fremover blive kaldt Contao Open Source CMS.

Contao er blandt de CMS-systemer Reklamehuset anbefaler og benytter til redigering af hjemmesider.Gå tilbage