Inhouse grafiker eller eksternt bureau?

Vi ser en stigende tendens til at virksomheder søger en inhouse grafiker og vi undres også ofte over de krav og ønsker virksomhederne har til disse medarbejdere. Det er ikke unormalt at søge en grafisk medarbejder, der både kan yde grafisk assistance, lave koncepter og idéoplæg, stå for de sociale medier, tage produktfotos, skrive tekster, redigere websider m.m.

Sandheden er dog, at disse medarbejder ikke findes, for man kan ganske enkelt ikke dække et så bredt felt af den grafisk branche og være ekspert på alle områder.

Få adgang til en grafisk schweizerkniv

I stedet for at ansætte en grafisk medarbejder, der skal kunne mestre alle genre af den grafisk branche, tilbyder vi et samarbejde hvor I får adgang til alle vores medarbejdere til en fast timepris. Så om I skal bruge en grafiker, en AD’er en konsulent, en webdesigner, en online marketing specialist eller andet, så har I adgang til alle vores kompetencer. Vi tilbyder også aftalepriser på tekstforfatter og fotograf.

Denne type aftale har vi nu indgået med flere af vores kunder. Vi giver en god rabat på timeprisen – naturligvis baseret på omfanget af antal forventede timer.

I visse tilfælde har det også været et ønske fra vores kunder, at de kan have en grafisk designer hos dem i 1 eller 2 uger, til at løse et givent projekt. Så stiller vi gerne en grafiker til rådighed, som sidder hos kunden i den ønskede periode.

Hvad kan bedst betale sig?

Har du brug for en grafiker, der kan sidde 37 timer pr. uge og lave en eller flere faste opgaver, som f.eks. kataloger, så kan det være den rette løsning at ansætte en inhouse grafiker.

Men har du derimod behov for at få løst flere forskellige typer opgaver, kan det faktisk ofte være en fordel at lave en samarbejdsaftale med os.

Regnestykket kan f.eks. se således ud:

  • I ansætter en grafisk designer til kr. 30.000,- pr. mdr.
  • Hertil kommer de sociale omkostninger på cirka 40%
  • I lander med en fast omkostning pr. måned på kr. 42.000,-
  • Hertil kommer omkostninger til soft- og hardware, arbejdsplads m.m.
  • I får sikkert også udgifter og ”fravær” til kurser
  • Medarbejderen har 5-6 ugers ferie hvor I ikke har adgang til denne
  • Der kommer måske også nogle sygedage i ny og næ?

Hvis vi laver en fast aftale, vil de 42.000 kroner for eksempel kunne omregnes til cirka 45-50 effektive timer hos os pr. måned.

Det er en kendsgerning at en inhouse grafisk sjældent arbejder lige så effektivt som en grafiker, der er ansat på et bureau. På bureauet er der mere fokus på timeforbruget ligesom der er medarbejdere til at sparre med, når/hvis et problem opstår eller en nød er særlig svær at knække. I betaler også kun for det faktiske tidsforbrug.

En inhouse grafiker vil også ofte skulle deltage i flere mødeaktiviteter m.m.

Så overvejer I at ansætte en inhouse grafiker, så lad os tage en snak om jeres behov. Vi kommer gerne med et oplæg til et samarbejde, så I har noget at sammenligne med. Vi tilbyder naturligvis også mulighed for samarbejde med en inhouse grafiker, så vi kan hjælpe med sparring, rådgivning, idéoplæg m.m.Gå tilbage