Ikke flere søgeord fra Google-søgninger

Dagen hvor alle inden for online marketing sukker dybt er oprindet. En stor del af vores viden og data er blevet hevet væk under vores fødder.
Jeg taler selvfølgelig om Googles nye sikre søgning, der som konsekvens fjerner søgeord fra de organiske søgninger i Google Analytics. Siden søgninger er den mest bruge måde aktivt at søge information på, har vi mistet en del af den data, som vi bruger til at forstå, hvordan vores kunder finder os.

Ikke første gang
Men tanken er ikke helt ny. For to år siden introducerede google sikre SSL søgninger for alle brugere, der var logget ind på en Google tjeneste. Dengang var der stor utilfredshed blandt markedsføringsfolk og analytikere. Den er selvsagt ikke ikke blevet mindre denne gang. 

Baggrunden
Der kører pt. flere teorier, til hvorfor Google har valgt at ændre dette - velvidende hvor stor indvirkning det har på vores arbejde.

  • Google øger sikkerheden som et forsvar, i forhold til beskyldningerne omkring deltagelse i NSA's PRISM program. Mange store internationale virksomheder kom i uføre da tidligere NSA contractor Edward Snowden offentliggjorde informationer om et hemmelig stemplet program mellem NSA og virksomhederne. Programmet gav NSA ubegrænset og direkte adgang til virksomhedernes kunde data. 
  • At Google ønsker at booste deres AdWords program, hvor søgeord ikke er tilbageholdt.
  • Google ønsker at bibeholde søgetrafik, og ikke miste den til fordel for sikre søgemaskiner såsom DuckDuckGo

Der er dog håb
Ikke al data er tabt. Søgningerne bliver gemt hos Google, og man kan tilgå dem igennem Google Webmaster Tools. Så benytter du ikke allerede Webmaster Tools, er dette en god grund til at komme igang med det fantastiske værktøj. I Webmaster Tools kan man se de top 2.000 søgninger pr. dag. Det er jo langt fra så præcist som før, men det betyder dog at vi ikke navigerer i blinde.

Du kan følge med i udviklingen af anonyme søgninger på siden Not Provided Count. Det er pt. vurderet, at vi mister al søge data pr. 4. april 2014.Gå tilbage