Google Analytics er blevet ulovligt at benytte!


Analyseværktøjet Google Analytics, som benyttes på cirka 99% af alle websider i Danmark, er blevet ulovligt at benytte. Det har Datatilsynet afgjort onsdag den 21. september 2022.
Hele problematikken bunder i, at de data der indsamles af Google Analytics sendes til USA.

Denne afgørelse kan du læse mere om her

Hvad betyder det for dig?

Hvis du benytter Google Analytics på din webside eller -shop, skal du stoppe med at bruge det, er Datatilsynets helt klare udmelding.

Flere kanaler omtaler en metode til at gøre Google Analytics lovlig igen. Denne metode beskrives som ”reverse proxy”, og er en så kompliceret og omkostningstung løsning, at vi slet ikke ser den som en mulighed.

Hvad gør vi?

Vi har arbejdet på højtryk for at finde nogle brugbare alternativer til Google Analytics. Der findes mange værktøjer til at analysere trafikken på en webside, men vi skal finde de alternativer, som både overholder GDPR, og som samtidig giver os mulighed for at tracke de kampagner vi kører for vores kunder, på tværs af forskellige medier og platforme.

Vi er slet ikke i tvivl om, at Google nok skal finde en løsning, så deres populære analyseværktøj igen bliver lovligt i Europa, men indtil da arbejder vi lidt i et limbo.

Hvad skal du gøre?

Hvis du benytter Google Analytics, skal du tage stilling til, om du ønsker at følge Datatilsynets udmelding og fjerne det fra din webside. Det hjælper vi dig naturligvis gerne med.
Overveje om du ønsker et lovligt alternativ til Google Analytics installeret på din webside.

Vi ved godt at Datatilsynets beslutning rammer vores kunder meget forskelligt.

  • Jer, der aldrig eller sjældent benytter data fra Google Analytics, vil ikke blive så berørte.
    Her findes der andre gratis alternativer, hvis I fortsat gerne vil kunne se data.
  • Jer, der benytter Google Analytics ofte og som jævnligt kigger på data, vil blive lidt mere berørte. Men også her findes der andre gratis alternativer, hvis I fortsat gerne vil kunne se data.
  • Jer, der driver webshops og jer som bruger data fra Google Analytics til at måle på kampagner og f.eks. lave remarketing-lister vil blive hårdest ramt. Her findes der betalte alternativer, som kan løse de fleste udfordringer, men desværre ikke alle.
  • Jer, som kører kampagner igennem os, vil også blive berørte. Vi kan f.eks. ikke længere sende samlede rapporter og lave remarketing-lister uden data fra Google Analytics. Jer vil vi tage kontakt med i løbet af de kommende dage, for at drøfte de individuelle muligheder og behov.

Har du spørgsmål?

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, så tøv ikke med at give os et ring på telefon 7312 4804.

Vi følger naturligvis denne udvikling meget tæt og holder vores kunder opdateret når der kommer nyt i sagen.Gå tilbage