Forskellen på POP3 og iMap

Bemærk: Denne artikel er af ældre dato og vi anbefaler ikke længere hverken brug af iMap eller POP3. I dag anbefaler vi en OFFICE 365 løsning

Vi får jævnligt spørgsmålet, når vores kunder skal opsætte en mailkonto: Skal vi vælge POP3 eller iMap og hvad er egentlig forskellen? Det kan du få svaret på her.

Når du opretter en ny mailkonto i din e-mail klient (f.eks. Outlook) bliver du spurgt om du vil oprette en POP3 eller en iMap konto. POP3 er oftest valgt som standard og derfor vælger de fleste den. Men det er måske ikke altid det klogeste valg!

Den grundlæggende forskel

POP3 er den ældste version af de to. Den fungerer ved at du kontakter din postkasse på din mailserver. Hvis der er post i postkassen bliver disse downloadet til din lokale computer og slettet på serveren. Du kan dog vælge at de først skal slettes efter et givent interval på f.eks. 3 dage. Hvis du benytter flere computere - f.eks. en derhjemme og en på arbejdet - kan det dog give lidt problemer. For hvis din server står til at slette posten på din mailserver, kan du ikke se mailene på den anden computer. Hvis du derimod har sat den til at gemme mailene på serveren i et tidsrum, vil de blive hentet ned på den anden computer, men være markeret som ulæste.

Hvis du sender en besked fra din arbejdscomputer vil du ikke kunne se denne mail på din hjemmecomputer.

Et andet problem med POP3 er, at alle dine mails ligger på din egen computer. Det betyder, at du mister dem, hvis din computer bliver stjålet, går ned eller lign. Medmindre du tager backup og kan finde ud af at lægge dem ind i et nyt system ;-)

iMap derimod har en løsning på disse problemer. Den fungerer nemlig ved, at alle din mails bliver liggende på din mailserver. Det betyder, at du kan se de samme mails på arbejdscomputeren, som du kan se derhjemme. Hvis du f.eks. sender en mail fra arbejdet, vil denne mail ligge under "send post" i dit mailprogram derhjemme. Alle mails i din indboks vil også blive opdateret og dem du har læst vil automatisk være markeret som læste.

Skulle du miste din computer er det blot at indtaste dine mailoplysninger på en ny computer, vente et par minutter på at alt bliver odpateret, og alle din mails vil være intakte.

Har du adgang til webmail vil du også få langt den bedste oplevelse med iMap, da du her ser en nøjagtig kopi af din indboks på din computer.

Du skal dog være opmærksom på, at iMap løsningen kræver, at du har rigeligt med plads på din mailserver, da alle mails jo ligger der og fylder. Hvis det kniber med pladsen kan man dog vælge kun at gemme mails fra f.eks. de sidste 6 måneder online og hente resten ned på ens egen computer.

Konklusionen må være ...

at du bør vælge iMap når du skal sætte en ny mailkonto op. Især hvis du benytter flere computere til at tjekke den samme mailkonto.

Du kan dog, desværre, ikke bare ændre en POP3 konto til en iMap konto. Du skal oprette din konto på ny i din e-mail klient. Det behøver heller ikke være ret besværligt, for hvis du ikke sletter din nuværende POP3 konto, kan du efterfølgende kopiere alle dine mails over på den nye iMap konto.

Hvis du har dit mailhotel kørende hos Reklamehuset er du allerede klar til at køre iMap og vi hjælper dig naturligvis gerne med opsætningen.

Bemærk: Denne artikel er af ældre dato og vi anbefaler ikke længere hverken brug af iMap eller POP3. I dag anbefaler vi en OFFICE 365 løsningGå tilbage