Er Do Not Track døden nær?

Jeg skrev for noget tid siden omkring Do Not Track og den vurdering, at det ikke vil blive en trussel imod online annoncering. Nu ser vi ud til at have ret... men ikke på den måde vi troede.

Jonathan Mayer, som også er ansvarlig for opstramningen af cookie politiken i Firefox, er formand for den arbejdsgruppe, der har til ansvar, at finde en standard for Do Not Track-funktionen.

Eller rettere: var. Mayer har trukket sig tilbage fra formandsposten her pr. 31. juli. 18 måneder forsinket og uden en løsning i sigte, tror Mayer ikke længere på, at en løsning kan findes mellem de nuværende parter. Han tror dog stadig på projektet, og forbliver en del af arbejdsgruppen.

Men når uenighed og mistillid splitter en arbejdsgruppe, kan vi så forvente en løsning fra dem? Jeg tror det ikke umiddelbart - men håbet er ikke ude af den grund.

Twitter og Pinterest har allerede besluttet, at honorere Do Not Track funktionen, samtidig med, at der i nogle "internet demografier" er op til hele 20% af brugerne, der har slået funktionen til. Det betyder, at Do Not Track-funktionen ikke kan ignoreres. Men i øjeblikket styrer hjemmesiderne selv hvordan de vil honorere Do Not Track - vi mangler jo stadig en standard.

I den næste tid vil det blive spændende at følge den fremtidige udvikling af Do Not Track.Gå tilbage