Er dit kreditkort sikkert?

Online kreditkort svindel er tiltagende og sikkerhedsfirmaer verden over kæmper bragt i kampen mod svindlerne. Nets har for nyligt meddelt at den danske online kreditkortsvindel er steget fra 10,9 til 16,8 millioner fra 2011-2012. 

Dette er naturligvis et stort problem for kunder, forretninger og banker, som har store tab samt gener på grund at svindlen. 

Hvad kan du som kortindehaver gøre
Der er typisk fire måder hvorpå kortinformationer stjæles:

  1. Manuelt kopieret fra en terminal (butik, hæveautomat, benzinstander eller lign.)
  2. Indhentet via en phishing-mail der udgiver sig for at være din bank eller Skat.
  3. Oplysningerne kan være stjålet fra en legal butik.
  4. Oplysningerne kan være indhentet via malware, fra de 80.000 computere der anslås at være blevet inficeret siden januar 2012.

Når du nu kender de typiske årsager til, hvordan dine kreditkort informationer bliver ulovligt indhentet, så er det lettere at forbygge det. Det "gamle" råd omkring at være opmærksom på eftermonteret udstyr samt at dække for koden, er simple og effektive.

Handler du online, så være opmærksom på om siden er sikker, og det er en sikker betalingsgateway. Hvis du ikke er 100% tryg ved den onlineshop, hvor du er igang med at handle - så lad være!

Bliver du som privatperson, udsat for misbrug af dit kreditkort, vil der i de fleste tilfælde være dækning fra kortudstederen - typisk din bank. Så du kan være nogenlunde tryk, så længe du ikke selv har handler uansvarligt. Læs mere om hvordan du som privatperson skal forholde dig på forbrug.dk.

Hvad kan du som forretning gøre.
Som forretning er du væsentligt dårligere stillet end kortholderen. Her er der nemlig ingen dækning for dit tab. Så når du som forhandler har leveret et produkt, som er købt på et svindlet kreditkort, så modtager du ingen erstatning. Produktet er mistet, såfremt du ikke kan nå at trække det tilbage.

Derfor er det som forretning utrolig vigtigt at på sikret alle dine køb imod online svindel.

Vores webshop løsninger
Vi tilbyder vores webshop kunder, igennem ePay, at benytte Fraud Fighter, som mindsker risikoen for at der bliver benyttet et stjålet kreditkort på din webshop. Vi håber at flere webshops vil være med til, at beskytte kunderne bedre.

Har du været udsat for kreditkort svindel - Hvis ja, hvordan var din oplevelse med, at få styr på situationen igen?
Eller fortæl os, hvilket foranstaltninger du tager dig, for at undgå misbrug. Deltag i diskussionen på Facebook her.Gå tilbage