De nye Facebook konkurrence regler

Så skete det! Facebook har "lovliggjort" konkurrencer på væggen af din side. Det gør det betydeligt lettere for dig, at skabe opmærksomhed og samtidig give dine fans muligheden for, at vinde nogle lækre præmier.

Så, for at lave en konkurrence, skal du i teorien blot oprette et opslag, og så høste likes og kommentarer. Men det betyder ikke, at der er frit lejde - der er stadig regler, som skal overholdes, så det kan stadig være god grund til, at lave en app til din konkurrence.

De nye regler kan kort skitseres således:

  • Du er stadig ansvarlig for, at konkurrencen afholdes i overenstemmelse med regler og love, såsom Facebooks egne regler, markedsføringslovens samt forbrugerombudsmandens retningslinier for konkurrencer samt sociale medier. Alene her har vi nok, at forholde os til.
  • Derudover skal du stadig gøre opmærksom på, at Facebook ikke på nogen måde kan holdes ansvarlig for konkurrencen - samt, at facebook på ingen måde er tilknyttet konkurrencen.
  • Konkurrencer må kun ske på sider, og ikke personlige profiler. De personlige profiler må ikke inddrages, dvs man må ikke sætte som krav, at opslaget bliver delt på deltagerens profil, eller på en af deltagerens venners profiler.

Skatteregler

Som vi tidligere har skrevet omkring, så er der jo skatteregler vedrørende konkurrencer. Her er et uddrag af vores tidligere indlæg:

Det er nok dette punkt der overrasker mest - afholder du konkurrencer med en præmieværdi på over kr. 200,- så skal du faktisk registreres hos Erhvervsstyrelsen. Derudover skal du også betale skat af den del af præmieværdien, der overstiger kr. 200,-

Ovenstående skatteregler er gældende ved “spil uden indsats” som er defineret ved:

  • der opkræves ikke en indsats for at deltage i spillet
  • der er et element af tilfældighed til stede i spillet/konkurrencen
  • det er offentligt, og deltagelse ikke sker ved udvælgelse eller casting

Hvis din konkurrence ikke passer ind under ovenstående kriterier, så gælder det nogle helt  andre regler i forhold til beskatning af din konkurrence. Men ovenstående passer på langt størstedelen af alle konkurrencer på Facebook.

Vi håber selvfølgelig at de nye muligheder bliver taget godt imod... Gå tilbage